حضرت علی(ع) میفرمایند: «بکوش برای دنیای خود، به قدری که گویی همیشه زنده خواهی ماند و بکوش برای آخرت خود به طوری که گویی لحظهای بعد خواهی مرد.»
باور دارم که مرحوم احمد روستا، مدرس، محقق و اندیشمند بنام کشور مثال واضح این سخن امیرالمومنین(ع) است، شخصیتی که با آثار ارزشمندش تا پایان عمر همواره در راستای ترویج دانش کوشید و بواسطه همین آثار فاخر نامش ماندگار شده و گویی هنوز هم زنده است.
روز دوشنبه، 20 آذرماه به همراه جمعی از کارآفرینان و مفاخر در نشست رونمایی آخرین کتاب مرحوم روستا، با عنوان «الفبای مدیریت عمر» حضور داشتم.
دکتر احمد روستا که به عنوان پدر علم بازاریابی نوین ایران نیز شناخته میشود، در چندین و چند کتاب، ناگفتههای حوزه مدیریت، کسبوکار، مدیریت استراتژیک و… را تحلیل کرده است، اما در کتاب «الفبای مدیریت عمر» به مولفهای مهم با عنوان «عمر» پرداخته است.
به اعتقاد این اندیشمند، مدیریت عمر اساسیترین، گمنامترین و حساسترین نوع مدیریت است که چنان چه به درستی شناخته شود و اصول و امور آن به خوبی رعایت شود، سایر مدیریتهای زندگی بسیار سادهتر، راحتتر و بهتر انجام خواهند شد.
این کتاب اثری فاخر و ارزشمند، و توشه خوبی در راستای کسب تجربه و رسیدن به موفقیتهاست. به قول دکتر روستا رمز موفقیت، یک مدل ساده، چهار عین فارسی است.
مورد اول، عقیده است که دارای سه بعد است: (عقیده به خداوند، یعنی اول خداوند و توکل به او، عقیده به خودمان، خودباوری و عقیده به اهداف خود)
مورد دوم، عشق و علاقه واقعی، نه حرف، برای انجام هر کاری باید انگیزه داشت.
مورد سوم، عرضه است، عرضه یعنی مهارتها، انواع قابلیت، صلاحیت و مزیتهایی که باید بهروز باشد.
مورد چهارم، عمل صالح، عملی که واقعا در راه خیر رسانی، ارزشافزایی و ارزشآفرینی انجام میشود.